2018-07-18 09:29:23

Ann-Marie Savolainen oli perustamassa lastenkoteja

HELSINKI

Ann-Marie Savolainen on pitkän elämänsä aikana tarttunut aina rohkeasti tarjottuihin haasteisiin. Jo parikymppisenä ja juuri valmistuneena sosiaalikasvattajana hän vastasi muun muassa lastenhoitoyksiköiden toiminnasta Harlussa ja Sortavalassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Lue lisää
2018-07-18 09:31:04

Kaarne laulaa Kolin historian eläväksi

KOLI

KOLIN kansallispuiston pikkuisen tuntemattomampien polkujen suunnalta kuuluu laulua. Runoa laulava eräopas Kaarne Karjalainen, 33, on poikennut ryhmänsä kanssa polulta rauhallisempaan paikkaan, ja laulaa Lemminkäisen virttä. Ryhmä kuuntelee ja nauttii.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Lue lisää
2018-07-18 09:35:00

Kotiseudun menetys teki Toivo Lyyrasta elinikäisen evakon

HEINOLA

Toivo Lyyran kynästä on lähtöisin kunnioitettava määrä evakkouteen ja karjalaisuuteen, erityisesti Jääskeen ja Ensoon liittyviä muistelmia, runoja ja murresanastoa. Runoja on laskematon määrä, ja joitakin niistä on sävelletty.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Lue lisää
2018-07-18 09:45:40

LUE 19.7.2018 ILMESTYNEESTÄ KARJALA-LEHDESTÄ!

• Ann-Marie Savolainen oli perustamassa lastenkoteja Harluun ja Sortavalaan

• Kotiseudun menetys teki Toivo Lyyrasta elinikäisen evakon

• Kaarne laulaa Kolin historian eläväksi

• Pitäjäjuhlia: antrealaiset ja vuoksenrantalaiset Riihimäellä, heinjokelaiset Sammatissa,vahvialaiset Kausalassa, suistamolaiset ja korpiselkäläiset Iisalmessa,  Kaukola-päivä vietettiin Tampeeella ja Uukuniemi-juhlassa paljastettiin lottapatsas

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Lue lisää
2018-07-18 09:38:53

KOLUMNI

Karjala putosi nettiin poliittiselta agendalta


RISTO UIMONEN

 

Donald Trumpin ja Vladimir Putinin huippukokouksen alla mediassa muisteltiin, mitä tapahtui edellisten Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien käynneillä Helsingissä. Sellainenkin tapahtuma mainittiin, että George Bushin ja Mihail Gorbatshovin vierailun alla 1990 vaadittiin mielenosoituksessa Karjalaa takaisin Suomelle.

 

 
Lue lisää
2018-06-20 12:48:41

Karjala-lehti astuu kännykkään

LEHTEMME uudistui digitaalisesti.  Karjalan verkkolehdessä jutut ja kuvat nousevat jatkossa paremmin esiin klikattaessa. Lehden visuaalisuutta lisätään myös videoilla ja verkkolinkeillä, joilla voidaan ohjata klikkaamalla suoraan muiden karjalaisten toimijoiden sivuille.

 

 
Lue lisää