2017-10-18 14:17:38

Jouko Salo tarttui Hollmingin ruoriin

Neljäs sukupolvi tarttui Hollming-konsernin ruoriin, kun Jouko Salo aloitti toimitusjohtajana.

– Sukupolvenvaihdosta on tehty viitisen vuotta pikkuhiljaa. Olemme esimerkiksi istuneet hallituksissa. Viime vuodet ovat olleet Hollmingille vaikeita. Nyt tilanne on vakaampi ja on hyvä aika aloittaa.

Parhaat kasvunäkymät 


Konserniin kuuluvilla Kankaanpää Worksilla, Auramarinella, Simsotecilla ja Raiha Hydraulicsilla sekä osakkuusyhtiö BMH Technologylla on kaikilla omat johtajansa.

– Minun tehtäväni on miettiä ja selvittää, millä toimialoilla Hollming on mukana ja miten saamme kokonaisuudesta enemmän irti. Tykkään termistä ristiinpölyttää, Salo selittää toimenkuvaansa.

Velipoika Jouni Salo puolestaan aloitti viime vuonna Hollmingin markkinointi- ja myyntijohtajana. Isä Risto Salo jatkaa hallituksen puheenjohtajana.

Hollming-konsernin liikevaihto oli viime vuonna vajaat 58 miljoonaa euroa. BMH:n liikevaihdon Salo odottaa nousevan tänä vuonna liki 50 miljoonaan euroon.

– Parhaat kasvunäkymät ovat BMH:lla ja Auramarinella.

Isot odotukset kohdistuvat Aasiaan ja varsinkin Kiinaan.

– Kiinaan etabloituneelta toiselta veljeltäni olen kuullut mielenkiintoisia tarinoita. Kun Kiina kaupungistuu ja keskiluokkaistuu, jätteen määrä kasvaa hurjasti. Jätteelle on pakko löytää nykyistä parempia ratkaisuja. BMH:lla on tarjota sellaisia.

Muun muassa polttoaineen syöttökoneikkoja valmistavalla Auramarinella on pitkään ollut tehdas myös Shanghaissa.

Suomen pidettävä 

kiinni koulutuksesta

Mikä pitää Hollmingin kaltaiset teollisuusyritykset Suomessa myös tulevaisuudessa?

– Osaamisesta se lähtee. Siksi on elintärkeää, että Suomi pitää kiinni koulutuksesta. Vaatimustaso tulee asettaa korkealle niin yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa kuin ammatillisissa oppilaitoksissa.

Osaamisen lisäksi tarvitaan tehokkuutta ja laatua.

JANNE RANTANEN

LUE LISÄÄ 19.10 2017  ILMESTYNEESTÄ KARJALA-LEHDESTÄ

KUVA

– Vaatimustaso tulee asettaa korkealle niin yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa kuin ammatillisissa oppilaitoksissa, toteaa Hollmingin toimitusjohtaja Jouko Salo. Vieressä pronssiveistos yhtiön perustajasta Filip Hollmingista.

« Takaisin