2017-09-20 13:05:00

Merikarjalaa piirrettiin näkyväksi

Uuraan ruotsinkielisen nimen mukaan nimetty jazztrio Trångsund antoi alkutahdit ensimmäiselle Merikarjala-seminaarille. Kotkassa merikeskus Vellamossa pidettyyn tapahtumaan osallistui ilahduttavan runsaasti yleisöä sekä lähiseudulta että muualta Suomesta.

Seminaarin järjestelyistä vastasi Merikarjala-toimikunta, jossa ovat edustettuina Karjalan Liitto, Karjalan tutkimuslaitos, Itä-Suomen yliopisto, Uuras-Kilta, Wiipuri-Yhdistys ja Merikeskus Vellamo.

– Seminaari on osa hanketta, jonka tavoitteena on kulttuuritutkimuksen näkökulmasta tuoda esiin merikarjalaisten historiaa ja identiteettiä, hankkeen projektivastaava Seppo Huunonen kertoi aloituspuheenvuorossaan.

– Meri on muokannut sen äärellä elävien karjalaisten kulttuuria ja elinolosuhteita, ja tuonut niihin omaleimaisuutta. Se antaa uusia näkökulmia koko karjalaiseen kulttuuriin.

TARJA AUTIO

LUE LISÄÄ 21.9. 2017  ILMESTYNEESTÄ KARJALA-LEHDESTÄ

KUVA

Merikarjala on käsitteenä uusi, ja aluetta koskeva tutkimus vasta aluillaan. Emeritusprofessori Yrjö Kaukiainen (vas.) ja professori Maria Lähteenmäki olivat asiantuntijaluennoijina Seppo Huunosen isännöimässä ensimmäisessä Merikarjala-seminaarissa.

« Takaisin