Viipurikin on tänä talvena saanut osansa vaihtelevista säistä. Neptunuksen temppelin rakennustöiden
2018-01-16 14:01:27

Neptunus-paviljongin rakentaminen keskeytyi

VIIPURI

Neptunuksen temppelin rakennustyöt Viipurin Monrepos´n puistossa ovat keskeytyneet. Rantapaviljonkia  korvauksetta rakentava pietarilainen yritys  LVL-Konstruktio on ilmoittanut, että poikkeuksellisen kosteiden säiden takia töitä ei voida toistaiseksi jatkaa. Yhtiön mukaan rakennustyöt saatetaan päätökseen huhti-toukokuussa.

Paviljonki on jo kolmas samalla paikalla sijaitseva ja samaa, antiikista pohjautuvaa nimeä kantava rakennus omalla niemellään lähellä Ludwigsteinin hautasaarta. Ensimmäinen valmistui vuonna 1806. Sen jäännökset purettiin 1948. Toisen  version temppelistä rakensivat suomalaiset opiskelijat vuonna 1999. Tämän temppelin kohtaloksi koitui tulipalo, mahdollisesti tuhopoltto, vuonna 2011.

Kolmannen Neptunuksen temppelin otti rakentaakseen restaurointiin ja puurakentamiseen erikoistunut pietarilaisyritys, jonka kädenjälki näkyy myös uudessa Espilä-ravintolassa.

Paviljonki saatiin melko pitkälle, mutta sitten vastaan tulivat alkutalven surkeat säät.

Yhtiön mukaan rakennusurakasta on valmiina 80 – 85 prosenttia. Valmiiksi on saatu nimenomaan massiivisten rakenteiden asennus. Viimeistely ja muun muassa täsmälliset puusepäntyöt, kuten  koriste-elementtien rakentaminen on ollut pakko jättää kevääseen, koska kosteus ylittää kaikki sallitut normit. Paviljongin valmiiksi saadut osat suojataan ja ne jäävät odottamaan kevättä ja  loppusilausta.

Uuden Neptunuksen temppelin avajaisia ehdittiin viettää jo joulukuun puolivälissä. Niiden aikaan kävi kuitenkin selväksi, että märät ja vaihtelevat säät  jatkuvat, joten yhtiössä tehtiin päätös lopputöiden pysäyttämisestä.

Yhtiö rakentaa paviljonkia lahjoituksena, koska sen uudelleenrakentaminen ei  sisälly Monrepos´n restaurointiohjelmaan.

MERJA NIINISTÖ


« Takaisin