2017-08-16 12:51:50

Rautaisannos Tuntematonta kolmessa Karjalassa

Karjala-lehden lukijamatka 25.–28.8.


Uteliaisuus omista juurista yhdistettynä sotahistorialliseen opastukseen saivat Eeva-Riitta Jokisen ja Mauri Palavaisen Hausjärven Ryttylästä osallistumaan Karjala-lehden lukijamatkalle. Heinäkuun viimeinen viikko seurattiin JR 8:n taistelupaikkoja. Jalkaväkirykmentissä palveli aikanaan myös tuleva kirjailija Väinö Linna, joka kokosi kokemuksestaan kirjan Tuntematon sotilas.

– Omat juureni ovat Pohjois-Karjalasta ja miehen äidin vanhemmat olivat Laatokan Karjalasta. Tämä matka antoi tosi paljon, oppaan lisäksi porukka infosi meitä lisää ja saimme uusia ystäviä, Eeva-Riitta kiitteli.

Amerikansuomalaiset Marja ja Jukka Seppänen tulivat matkalle Floridan Lantanasta ystäviensä Sirpa ja Ari Ahon kanssa. Jukan äiti oli Impilahdelta ja palveli aikanaan tarjoilijana lukijamatkalaisten ensimmäisessä yöpymispaikassa Sortavalan Seurahuoneella. Jukan isä oli Kanneljärveltä.

”Sotaa ei

nähdä näin”

Matka kirvoitti Karjala-lehden lukijoissa tukun tuntemuksia. Lähes 80 kiinnostunutta osoitti, että Tuntematon sotilas edustaa meille tärkeitä asioita. Sotakiihkoilijoita ei matkalla näkynyt; lähinnä sukunsa, Suomen ja kansainvälisen historian vaiheista sekä tietysti Venäjän Karjalan oloista kiinnostuneita.

MARKUS RISSANEN

LUE LISÄÄ 17.8.2017 KARJALA-LEHDESTÄ

KUVA

Loimolasta matka jatkui Kollaan ja Säämäjärven kautta Petroskoihin. Talvisodan Kollaan rankka historia hiljensi matkalaiset.

« Takaisin