2019-04-17 09:59:19

Öljyn ja hiilen vienti käy kuumana Suomenlahdella

VIIPURI

VIIPURIN satamaa hallitsevat fossiiliset polttoaineet. Viipurin satamaliikenteen volyymi oli viime vuonna vajaat kaksi miljoonaa tonnia, josta hiilen ja koksin osuus nousi noin 1,3:een miljoonaan tonniin. 

Kasvua vuoteen 2017 oli noin kolmanneksen verran.

 

 

 
Lue lisää
2019-04-17 09:39:00

Viipurissa vallitsi vahva hyväntekemisen kulttuuri

HELSINKI

Luovutetun Karjalan yritystoiminnalla oli merkittävä vaikutus koko Suomen talouselämän kehitykseen. Viipuri satamineen, rautatie- ja ulkomaan yhteyksineen kohosi kaupankäynnin tärkeäksi keskukseksi. Kannakselle ja Laatokan Karjalaan syntyi monipuolista teollisuutta ja menestyneitä tukkukauppoja kukoistavan maatalouden rinnalle. Näin tiivistää Jyväskylän yliopistosta tutkijatohtori Tuomas Möttönen, jonka toimittama teos Liikemiehiä ja hyväntekijöitä: luovutetun Karjalan talousvaikuttajat (Otava) julkistetaan 27. huhtikuuta Karjalatalolla Helsingissä. 

 

 

 
Lue lisää
2019-04-17 09:41:25

Pesunkestävä karjalainen Kurkijoelta

HEINOLA

”Tunnen itseni pesunkestäväksi ja paljasjalkaiseksi karjalaiseksi, josta karjalaisuus ei lähde kaaputtamallakaan.” 

Näin sanoo Heinolassa asuva emerituspäätoimittaja Erkki Puputti.  Hän on syntynyt 13.10.1926 Kurkijoen Lapinlahden kylässä.

– Heinolaan asetuin jo 1950, kun sain työpaikan Itä-Hämeen toimituksesta, hän sanoo.

 

 
Lue lisää
2019-04-17 09:54:48

LUE 18.4.2019 ILMESTYNEESTÄ KARJALA-LEHDESTÄ!

• Viipurissa vallitsi vahva hyväntekemisen kulttuuri

• Öljyn ja hiilen vienti käy kuumana Suomenlahdella

• Emerituspäätoimittaja Erkki Puputti pesunkestävä karjalainen Kurkijoelta

• Karjalaisten Sukuyhteisöjen Liitto 80 vuotta: Yhteisissä juurissa on voimaa

• Mielialaraportit kartoittivat evakkouden aiheuttamia tunteita

• Karjala-lehden hallitus uusiutui

 

 

 

 
Lue lisää
2019-04-17 09:48:34

Kolumni

Jussin jytkyn piti jäädä suutariksi

RISTO UIMONEN

 

ENSIN tuli jytky 2011, sitten jatkojytky 2015, ja nyt jysähti jo kolmannen kerran. Perussuomalaiset tekivät sunnuntaina niin komean vaalituloksen Jussi Halla-ahon johdolla, että sitä voi nimittää Jussin jytkyksi. Hänellä kun oli keskeinen rooli tässä kolmannessa jytkyssä, jossa hänestä tuli vaalien äänikuningas.

 

 
Lue lisää
2019-04-17 09:43:55

11.4. LIITTEENÄ SÄKKIJÄRVI-LEHTI

Säkkijärvi
-lehdessä polkkaa

 

11.4. lehdessä jatkuI karjalaisten toimijoiden yhteistyön merkittävä kokeilu. Säkkijärvi-säätiö päätti julkaista Säkkijärvi-lehden kaksi kertaa Karjala-lehden liitteenä. Ensimmäinen liite oli 14.3. ja toisen kerran Säkkijärvi-lehti ilmestyy Karjalan rinnalla tämän lehden välissä.

 

 
Lue lisää
2019-03-20 10:40:44

Siviilien elämää rintamien takana vuosina 1939-44

TAMPERE

Karjala-lehti kokosi näyttelyn SA-kuvista ja klubin tiloihin Puutarhakadulle tulee myös hieman ajan henkeen liittyvää esineistöä Karjalaisseurojen Tampereen piiriltä. Kaikille avoin maksuton näyttely kuvaa osaltaan muun muassa lasten ja naisten kohtaloita tuona aikana.

Näyttely on avoinna kesäkuun alkuun, jonka jälkeen se tulee esille Karjala-lehden osastolle Hämeenlinnan Karjalaisille kesäjuhlille 14.-16. kesäkuuta. Tampereen Suomalaisen Klubin ravintola ja näyttelytila ovat avoinna ma–pe klo 11–14, ke 11–21 ja la klo 10.30–15.

 
Lue lisää
2019-03-20 10:40:44

Karjala-lehti astuu kännykkään

LEHTEMME uudistui digitaalisesti.  Karjalan verkkolehdessä jutut ja kuvat nousevat jatkossa paremmin esiin klikattaessa. Lehden visuaalisuutta lisätään myös videoilla ja verkkolinkeillä, joilla voidaan ohjata klikkaamalla suoraan muiden karjalaisten toimijoiden sivuille.

 

 
Lue lisää