2019-11-14 08:02:43

Postin lakko aiheuttaa muutoksia

Koska postilakko jatkuu, ei Karjala-lehteä paineta. 

Normaalisti nettiin ja mobiiliversioon tehtävään näköislehteen on kaikilla avoin lukuoikeus.Painetun lehden tilaajien tilausjaksoa pidennetään lakon ajalta veloituksetta. 

Tilauslaskutusta siirretään, koska laskujen perillemeno on epävarmaa. 

Lakon päättyessä on ensimmäinen painettu Karjala-lehti normaalia laajempi. Se sisältää peruslehden lisäksi joitakin lakon aikana sähköisesti ilmestyneitä juttuja.

 

Viikon 46 (14.11.2019) Karjala painettiin, mutta sen jakelu on lakon alaista työtä ja odottaa Postin tiloissa. Pahoittelemme häiriötä.

 
Lue lisää
2019-11-14 08:02:43

LUE KARJALA-LEHTI VERKOSSA

POSTIN lakko aiheuttaa viivästyksiä Karjala-lehden jakeluun.

Lakon aikana Karjala-lehteä pääset lukemaan veloituksetta osoitteessa  https://karjalalehti.edocker.com/…/10ba0fc2-ceba-11e7-9503-…

 

Voit ladata myös Karjala-sovelluksen puhelimeesi tai tablettiisi https://www.karjala-lehti.fi/index.php?p=33

 
Lue lisää
2019-11-14 08:02:38

Sandarmohin synkkä historia esillä Joensuussa

JOENSUU

STALININ AIKA Vainojen uhrien muiston ja Sandarmohin hautarauhan puolustajien toiminta Venäjällä ja muualla on aktiivista. Joukkohautojen synkkää historiaa käsiteltiin Joensuussa Pohjois-Karjalan historiallisen yhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa.

Venäjän sotahistoriallisen seuran kaivauksia seurannut petroskoilainen toimittaja Anna Jarovajakertoi Sandarmohista ja mitä Stalinin vainon uhrien muistopaikalla on tekeillä. Paikkaa on kuvattu muistisodan näyttämöksi, missä erilaiset näkökulmat, äänet ja intressit käyvät kamppailua historian kertomusten tilasta.

 
Lue lisää
2019-11-14 08:02:33

Lapsuudenkodissani laulettiin paljon

- MEILLÄ musisoitiin paljon 1960- ja 1970-luvuilla. Isä säesti ja me lapset lauloimme. Joululahjaksi saimme nuottivihkoja ja laulukirjoja. Sitä kautta syttyi kipinä musiikkiin, musiikin lehtori Satu Pentikäinen kertoo.

Hämeessä entisessä Viialan kunnassa lapsuutensa ja nuoruutensa viettäneen Sadun vanhemmat olivat karjalaisia evakkoja, jotka tekivät työuransa opettajina. Sekä isä että äiti olivat musikaalisia.

 
Lue lisää
2019-11-14 08:02:28

Viipurin Taiteilijaseuran vuosinäyttely Joensuussa

JOENSUU

Ahjon Hiili-salissa on rykelmä evakkoarkkuja. Lahtelainen kuvataitelija Antti Salokannel on koonnut installaationsa tällä kertaa Ahjoon ja evakkoarkut havainnollistavat liikuttavalla tavalla sitä miten vähän evakkomatkalle lähtiessä kotoa on voitu ottaa mukaan. 

Installaatioon kuuluu evakkoarkkujen lisäksi videoteos, käkikello, tekstiilejä ja muuta lähtöä havainnollistavia esineitä.

 
Lue lisää
2019-11-14 08:01:59

LUE 14.11. 2019 ILMESTYNEESTÄ KARJALA-LEHDESTÄ!

• Sandarmohin historian puolustajat pelkäävät: 

Stalinin uhrien teloitusalueesta puna-armeijan muistopaikka

• Viipurin Taiteilijaseuran vuosinäyttely Joensuussa

• Satu Pentikäisen lapsuudenkodissa laulettiin paljon

• Talvisodan ilmataistelut olivat osa Suomen selviytymistarinaa

• Eija Pokkisen karunkaunis omakuva

 

 

 
Lue lisää
2019-11-14 08:01:50

Kolumni

Keltaliiviliike oli maaseudun kapina

LAURI KONTRO

 

RANSKA on yksi Euroopan vanhoista suurvalloista. Vaikka maa ei olekaan enää maailmanpolitiikan avaintekijä, on sen merkitys Euroopassa edelleen suuri. Ranskan ja Saksan akseli pyörittää Euroopan unionia, joka on maailman suurin markkina-alue. Ranskalla on myös tehokas armeija ja ennen muuta pelote – ydinase.

 
Lue lisää
2019-11-14 08:01:42

Siviilien elämää rintamien takana vuosina 1939-44

TAMPERE

Karjala-lehti kokosi näyttelyn SA-kuvista ja klubin tiloihin Puutarhakadulle tulee myös hieman ajan henkeen liittyvää esineistöä Karjalaisseurojen Tampereen piiriltä. Kaikille avoin maksuton näyttely kuvaa osaltaan muun muassa lasten ja naisten kohtaloita tuona aikana.

 

 Näyttelyä voidaan esitellä myös muina aikoina sopimuksen mukaan, yhteydenotot: sointula@kolumbus.fi / Sointu Lanki.

 
Lue lisää
2019-11-14 08:01:35

Karjala-lehti astuu kännykkään

LEHTEMME uudistui digitaalisesti.  Karjalan verkkolehdessä jutut ja kuvat nousevat jatkossa paremmin esiin klikattaessa. Lehden visuaalisuutta lisätään myös videoilla ja verkkolinkeillä, joilla voidaan ohjata klikkaamalla suoraan muiden karjalaisten toimijoiden sivuille.

 

 
Lue lisää