2019-02-13 10:18:08

Sortavalan historian käsikirjoitus on valmis

JOENSUU

Sortavala-säätiön ja Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön rahoittaman Sortavalan historian käsikirjoitus on tekijöiden osalta jo valmis luovutettavaksi rahoittajatahojen kommentoivaksi. Emeritus professori Tapio Hämynen, dosentti Yury Shikalov ja professori Hannu Itkonenviimeistelevät parhaillaan kirjaan tulevia valokuvia ja niiden tekstejä.

 

 

 

 

 

 

 

 
Lue lisää
2019-02-13 10:20:01

Tarunhohtoinen Äyräpäänjärvi kiehtoo

TURKU

Äyräpäänjärven suojelusta syntyi 1920– ja 1930-luvuilla ensimmäinen varsinainen suomalainen luonnonsuojelukonflikti.

– Äyräpäänjärvi oli Pohjoismaiden parhaimpia lintujärviä ja se tunnettiin laajalti, ulkomaiset vieraatkin kävivät sitä katsomassa. Kun sitten metsäs-tysoikeuksia haluttiin rajoittaa ja toisaalta kuivata järvi, syntyi konflikti, kertoo biodiversiteetti- ja ympäristötieteen professori Pekka Niemelä

 

 
Lue lisää
2019-02-13 10:24:31

Akateeminen sotasankari Paavo Koli

Tampereen yliopiston entinen rehtori Paavo Koli nousi viitisenkymmentä vuotta sitten jopa gallupsuosikiksi presidentti Kekkosen seuraajaksi ennen varhaista, dramaattista kuolemaansa.

 
Lue lisää
2019-02-13 10:37:23

LUE 14.2.2019 ILMESTYNEESTÄ KARJALA-LEHDESTÄ!

• Sortavalan historian käsikirjoitus on valmis

• Tarunhohtoinen Äyräpäänjärvi

• Inkerinsuomalaisten raskas vaellus

• Itsensä surmannut professori Paavo Koli joutui Kekkosen kirjemyllyyn

• Vaaramaisemat kutsuvat Ilomantsiin

 

 

 

 

 

 

 
Lue lisää
2019-02-13 10:32:19

Kolumni

Ystävänpäivä karjalaisessa hengessä

PERTTI HAKANEN

 

KEVÄT alkaa täällä Helsingissä jo ajoittain näyttäytyä, kun aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja sulattaa tammikuussa sataneita lumikinoksia. Plussakelillä kuulen veden lorisevan asfalttia pitkin viemäriin ja mietin sitä, miten kevään äänet ja tuoksut eroavat täällä Helsingissä 2000-luvulla, kuin luovutetun Karjalan pitäjissä 1900-luvulla.

 

 
Lue lisää
2018-08-29 14:12:47

Karjala-lehti astuu kännykkään

LEHTEMME uudistui digitaalisesti.  Karjalan verkkolehdessä jutut ja kuvat nousevat jatkossa paremmin esiin klikattaessa. Lehden visuaalisuutta lisätään myös videoilla ja verkkolinkeillä, joilla voidaan ohjata klikkaamalla suoraan muiden karjalaisten toimijoiden sivuille.

 

 
Lue lisää