2018-11-07 10:36:32

Uuraasta koko Suomen Evakkoreki-Ekiksi

 Erkki Liikasesta kirjoitettu kirja Estradilla Erkki Liikanen – Veijari ja herrasmies (Heikki Haapavaara, Jukka Saastamoinen, Verbatum) summaa hienosti suomalaisten ja erityisesti karjalaisten rakastaman monipuolisen taiteilijan kuvan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Lue lisää
2018-11-07 10:39:34

Jertta Ratia löysi itsensä taiteen tekemisen kautta

HELSINKI

Jertta Ratia oli vasta pikkutyttö, kun ensimmäisen kerran päätti ryhtyä aikuisena taiteilijaksi. Lukion jälkeen unelma kuitenkin jäätyi pitkäksi toviksi, kun ovet Ateneumiin ja kuvaamataidonopettajan linjalle eivät auenneetkaan hänelle heti ensimmäisellä yrittämällä. 

 

 

 

 

 
Lue lisää
2018-11-07 10:41:35

Siirtoväki oli vitamiiniruiske Heinolalle

HEINOLA

– Aktiiviset ja aikaansaavat karjalaiset saivat suopean vastaanoton Heinolassa. Käkisalmelaisten samoin kuin muidenkin siirtokarjalaisten kädenjälki näkyy edelleen vahvana koko seutukunnan kehityksessä, sanoo Käkisalmi-säätiön puheenjohtaja Erkki Heiskanen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Lue lisää
2018-11-07 10:49:14

LUE 8.11.2018 ILMESTYNEESTÄ KARJALA-LEHDESTÄ!

• Erkki Liikanen - Uuraasta koko Suomen Evakkoreki-Ekiksi

• Jertta Ratia löysi itsensä taiteen tekemisen kautta

• Alvar Aalto kohteet reitiksi ja pakettimatkoiksi

• Käsisalmi-säätiön puheenjohtaja Erkki Heiskanen: Siirtoväki oli vitamiiniruiske Heinolalle

• Laatokan Lankun elinehto on Karjalan kuusi ja mänty

• Joensuun Pyhäinpäiväjuhlassa pohdittiin karjalaisuutta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Lue lisää
2018-11-07 10:43:20

Kolumni

Lujatahtoinen heimopäällikkö

LAURI KONTRO

 

KIRVULAINEN Juho Niukkanen (1888–1954) oli käynyt vain kansakoulun ja veistokoulun, mutta silti hän ponnisti politiikan huipulle ja pysyi siellä yli kolme vuosikymmentä. Niukkanen tuli kuuluisaksi nuukuudestaan valtiovarainministerinä. Suurimman roolinsa hän näytteli kuitenkin talvisodan puolustusministerinä.

 

 
Lue lisää
2018-08-29 14:12:47

Karjala-lehti astuu kännykkään

LEHTEMME uudistui digitaalisesti.  Karjalan verkkolehdessä jutut ja kuvat nousevat jatkossa paremmin esiin klikattaessa. Lehden visuaalisuutta lisätään myös videoilla ja verkkolinkeillä, joilla voidaan ohjata klikkaamalla suoraan muiden karjalaisten toimijoiden sivuille.

 

 
Lue lisää