PKO:n havainnekuva, miltä tuleva hotelli näyttää.
2020-10-14 11:38:10

Bomballe investoidaan 16 miljoonalla

NURMES

NURMEKSESSA Break Sokos Hotel Bomballe tehdään 16 miljoonan euron investointi. Koronan tuomista poikkeusoloista huolimatta Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) panostaa tulevaisuuteen ja jatkaa kehitystyötä maakunnan matkailijamäärän tuplaamiseksi. 

PKO rakentaa kylpylähotelliin laajennusosan, johon tulee 93 uutta järvinäköalahuonetta, ravintola sekä kokoustiloja. Lisäksi uudistetaan kylpylähotellin nykyisiä kokous- ja aulatiloja sekä 17 huonetta.

Pohjois-Karjala tarvitsee myönteisiä kehityssignaaleja, ja me haluamme tukea alueen kehitystä. Haluamme vahvistaa positiivisen kehityksen kierrettä ja toivomme myös muiden yritysten innostuvan maakunnan kehittämiseen, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Kivelän mukaan sekä Bomba että aiemmin kerrottu Joensuussa tehtävä Original Sokos Hotel Kimmelin 19 miljoonan euron investointi ovat käytännön tekoja maakunnan matkailun kehittämiseksi. 

MAAKUNNAN matkailu on polkenut paikallaan 10 vuotta: majoitusvuorokausien määrä on vuositasolla pysytellyt 500 000:ssa. Pohjois-Karjalan alueellisen matkailuorganisaatio Visit Karelian tavoitteena on tuplata yöpymismäärä 2030 mennessä.

PKO:n strategiassa matkailu on yksi kasvukärjistä ja myös meidän tavoite on tuplata majoitusvuorokausien määrä. Strategiajulistusten sijaan tavoitteet saavutetaan rohkealla ja määrätietoisella tekemisellä. Bomban ja Kimmelin hankkeet ovat jo itsessään merkittävä piristysruiske aluetalouteen: 35 miljoonan euron investointien työllisyysvaikutus on 595 henkilötyövuotta. Teemme yhteistyötä pääsääntöisesti oman maakunnan urakoitsijoiden kanssa. Rakennustyöt alkavat 2021 ja valmista on tarkoitus olla 2022 keväällä–kesällä, Kivelä toteaa.

VUODESTA 2016 vuoteen 2019 Nurmeksen alueen majoitusvuorokaudet on lähes kaksinkertaistettu (+88%). Kasvusta iso osa tulee Bomban kylpylähotellista, joka avattiin uudistettuna 2017. Nyt tehtävä investointi on osa Bomban kehityksen seuraavaa vaihetta, jonka tavoitteena on alueen kansainvälistyminen ja ohjelmapalvelutarjonnan monipuolistaminen.

Yhteistyökumppanimme Villi Pohjola aloittaa ohjelmapalvelutoiminnan Bomballa 15.12.2020 ja 1.5.2021 lähtien he vuokraavat käyttöönsä koko karjalaiskylän 50 huonetta. Yhteistyösopimus Villi Pohjolan kanssa oli ensimmäinen iso askel kohti rohkeita yhteisiä tavoitteita. Seuraava luonnollinen askel on majoituskapasiteetin kasvattaminen, sillä matkailijavirran kasvaessa tarvitsemme Bomballe lisää korkeatasoisia hotellihuoneita, matkailu- ja ravitsemiskaupan vt. toimialajohtaja Antti Varis sanoo.

LUE LISÄÄ 8.10. lehdestä

ULLA KORKATSU


« Takaisin