Reeta Rossi on emännöinyt Majatalo Loviisaa heinäkuun alusta lähtien eikä kadu päätöstään ammatinvaihtamisesta.
2019-09-18 14:05:09

Reeta Rossi siirtyi käyrätorven soittajasta majatalon emännäksi

LOVIISA

LOVIISA Loviisan Seudun Karjala-Seuran puheenjohtaja Reeta Rossille muutamat viime kuukaudet ovat olleet työntäyteisiä ja monien uusien asioiden opettelun aikaa. Ensin Kouvolan kaupunginorkesterissa ja vuodesta 1999 Kymi-sinfonietassa käyrätorvea soittanut Reeta vaihtoi ammattia ja ryhtyi emännöimään majataloa Loviisan keskustassa.

Alan vaihto oli pyörinyt Reetan haaveissa jo jonkin aikaa.  Keväällä hänen puolisonsa luki lehdestä, että paikalliseen majataloon etsitään uutta yrittäjää ja vinkkasi siitä vaimolleen. Reeta tarttui syöttiin, kävi neuvotteluja entisen omistajan kanssa ja on heinäkuun alusta lähtien vastannut Majatalon Loviisan toiminnasta. Soittaminen jatkuu enää vain keikkaluontoisesti.

– Päätöstäni ammatin vaihtamisesta en ole katunut, tämä tuntuu niin omalta jutultani. Tosin muutaman kerran on tullut ohimeneviä hetkiä jolloin hämmästelen, mihin olen oikein ryhtynytkään, Reeta sanoo ja rohkaisee muutosta harkitsevia, ettei elämässä ole koskaan liian myöhäistä aloittaa jotain uutta.

KESÄSESONKI on pitänyt tuoreen yrittäjän kiireisenä. Majoittujia on ollut talo lähes täynnä: On yhden yön vierailijoita, pidemmän aikaan asuvia keikkatyöläisiä tai kuten haastattelupäivänä kriisimajoitusta kotinsa tulipalon vuoksi tarvitsevia.

Reeta hoitaa itse niin varausten vastaanottamisen, tilojen siivoukset kuin kaiken muun mitä majatalon pito vaatii.

– Onneksi olen oppinut jo vaihtamaan lakanat niin, ettei siinä mene puoltapäivää, hän naurahtaa.

LUE LISÄÄ 12.9.2019 KARJALA-LEHDESTÄ

PÄVI PARJANEN-VÄTTÖ


« Takaisin