2022-04-13 15:34:34

Karjala-lehti on tärkeä karjalaisuuden välittäjä

LAPPEENRANTA

KARJALA LEHTI  Oy:n hallitus on nimittänyt toimittaja Paula Kiviluoman Karjala-lehden  päätoimittajaksi 1.1.2022 alkaen. *

Paula Kiviluoman työura alkoi 1979 Karjalan Kirjapainon konttorissa. Vuotta myöhemmin yrityskauppojen myötä hän siirtyi kaupunkilehti Etelä-Karjalaan, jossa sanomalehtityön monet eri vaiheet tulivat tutuiksi. Takaisin Karjala-lehden palvelukseen hän palasi 1988.

– Työtehtäviä on vuosiin mahtunut monia, ja koen sen melkoisena rikkautena. Nykyisen toimitustyön ja juttuliikenteen organisoinnin lisäksi työpäiviin sisältyy lehden kotisivun ja Karjala-digisovelluksen ylläpitoa sekä sosiaalisen median päivittämistä, tuore päätoimittaja kertoo.

KARJALA-LEHDEN ulkoasu-uudistus valmistui vuodenvaihteessa. Uutta ilmettä haettiin muun muassa taittoa ja sivurakennetta muokkaamalla. 

Myös lehden sisältöä kehitetään jatkuvasti, vaikka koronapandemia asettaa sille omat haasteensa. Tapahtumat ovat hyvin pitkälti peruuntuneet tai siirtyneet verkkoon. 

– Nykypäivän tekniikka tuo toimitustyöhön monia mahdollisuuksia, mutta myös haasteita. Onhan se täysin erilaista seurata seminaaria tai juhlaa ´´livestriiminä´´ kuin olla paikan päällä, Paula Kiviluoma muistuttaa. 

KARJALA-LEHDEN  lukijat ovat palautteissaan kehuneet lehden sisältöä monipuoliseksi ja kiinnostavaksi. Sisältö syntyy monien osaavien avustajien ja henkilökunnan yhteistyönä.    

– Karjalaisuus koetaan tärkeänä ja kaikkia ikäluokkia yhdistävänä voimavarana. Historia, perinteet ja omat juuret kiinnostavat myös nuorempaa polvea. Isovanhempien muistoja ja kertomuksia tallennetaan ja tehdään sukututkimuksia. 

– Karjala-lehti on toiminut ja toimii yhä tärkeänä tiedon tallettajana, ja on hienoa, että vanhat lehdet löytyvät nykyisin digitoituina verkossa, Paula Kiviluoma iloitsee. 

NYKYISEN päätoimittaja-toimitusjohtaja Markus Rissasen työsopimus umpeutuu heinäkuussa. Uusi järjestely tehtiin pikaisella aikataululla ja palvelee Rissasen mielestä toistaiseksi lehtiyhtiön akuuttia kriisiä. 

– Paula on marinoitunut vuosikymmeniä Karjala-lehdessä ja hänellä on ´´katu-uskottavuutta´´ lukijoiden keskuudessa, hän arvioi.

– Lehteä on kehitetty ja vuosien levikin lasku on saatu torpattua muutaman kerran, viimeksi viime vuonna. Alkuvuoden levikkikehitys on vienosti plussalla, mutta takamatka on pitkä. Paula, Päivi ja Jessica ovat kokeneet vuosikymmenessä, kuinka lehden henkilökunta supistettiin puoleen ja nyt porukasta lähtee neljäsosa. Uusi päätoimittaja ja rutinoitunut porukka osaavat työnsä, mutta haaste on nyt viritetty äärimmilleen, Markus Rissanen toteaa.

*  Juttua muokattu: vt päätoimittajuus muuttui nimikkeeksi päätoimitaja 1.1.2022 alkaen

PÄIVI PARJANEN-VÄTTÖ


« Takaisin