Toivo Lyyra kannustaa nuoria tutustumaan juuriinsa. –Ilman juuria ei ole mistään kotoisin, hän sanoo.
2018-08-15 13:52:37

Kivennapa-seuran vetovastuu siirtyy Pentti Mäkiselle

KIVENNAPA

KIVENNAPA Kivennapa-seura valitsi kihujen yhteydessä pitämässään vuosikokouksessa uudeksi puheenjohtajakseen Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkisen. Hän nousi varteenotettavaksi ehdokkaaksi, kun nykyinen puheenjohtaja Raija Levo keväällä ilmoitti siirtyvänsä sivuun johtopaikalta.

Pentti Mäkinen kertoo empineensä ja pohtineensa pitkään, riittääkö hänen ajankäyttönsä tehtävän hoitoon.

– Äskettäin edesmennyt ja lapsuusvuosista asti ystäväni ollut Mika Ilonen sekä muut hallituksen jäsenet vakuuttivat, että tehtävät pystytään hoitamaan yhteistyöllä, ja niin suostuin. Pidän kunnia-asiana saada vaalia menneiden sukupolvien perinteitä.

KIVENNAVAN historia, tarina ja ihmiset ovat juuriltaan hämäläis-karjalaiselle Pentti Mäkiselle tuttuja. Rivijäsenenä hän on osallistunut seuran järjestämiin lukuisiin tapahtumiin, ja erityisesti kihut ovat vetäneet puoleensa.

– Kylä, jossa kasvoin Kangasalla, oli suurelta osin kivennapalaisten evakkojen asuttama, useimmat tulivat Ahjärveltä. Äitini  asui kymmenen ensimmäistä elinvuottaan Kivennavalla, ja karjalaisuus oli hyvin keskeinen osa hänen identiteettiään. Äiti oli aktiivisesti mukana Kivennavan Marttojen toiminnassa ollen useita vuosia yhdistyksen puheenjohtajana. Kummini Kerttu ja Kauko Ilonen olivat kaikkien tuntemia kivennapalaisia. 

LUE LISÄÄ 16.8. ILMESTYNEESTÄ KARJALA-LEHDESTÄ

PÄIVI PARJANEN-VÄTTÖ


« Takaisin