Kesäjuhlakulkueessa punamustat liput liehuivat tuulessa. (kuva Jouko Pukki)
2022-06-20 13:24:35

Karjalaiset kokoontuivat Raumalle kesäjuhlaan

Karjalan Liitto ja Karjalan Liiton Satakunnan piiri järjestivät järjestyksessään 72. Karjalaiset kesäjuhlat 17.-19.6.2022 Raumalla.

Juhlaviikonloppu kokosi yhteen tuhansia karjalaisjuurisia ja karjalaisuudesta kiinnostuneita eri puolilta maata.   Kaikille avoimien Karjalaisten kesäjuhlien® ohjelmisto toi esille karjalaisen kulttuurin.

Äijänsuon jäähalli oli kesäjuhlaviikonlopun pääpaikka. Siellä on 18.–19.6. kaiken kansan Karjalainen tori, Karjalaansa etsivien pitäjäinfo ja sukututkijoiden päivystys, VIP-piirakkakisa ja eri-ikäisten piirakkakisat, lasten puuhapaja, piirakkakahvila, lauantaina on Ol niingon gotonas -musiikki-iltapäivä sekä iltamat ja tanssit. Lauantaina Pyhän Ristin kirkossa oli hengellisiä tilaisuuksia ja  Viipurin Lauluveikot -mieskuoro laulaa suoraan sydämiin Serenadimestarit-konsertissa.

Sunnuntai alkaa kunniakäynneillä ja Karjalaisen kansan messulla. Päivän kohokohta oli  kansallispukuisten marssijoiden kulkue läpi kaupungin. Karjalaiset kesäjuhlat päättyivät jäähallilla järjestettävään päiväjuhlaan, jossa juhlapuheen piti kirjailija Anna Kortelainen ja karjalaisia karjankutsuhuutoja esitti kansainvälisesti menestynyt muusikko Vilma Jää.

LUE LISÄÄ 30.6. ILMESTYVÄSTÄ KARJALA-LEHDESTÄ!


« Takaisin