2021-05-05 09:24:43

Jalmari Lankinen oli Viipurin arkkitehti

Etelä-Karjalan museossa Lappeenrannassa on avattu näyttely, joka esittelee monipuolisen ja ansioituneen arkkitehti Jalmari Lankisen (1894–1970) elämää, arkkitehtuuria ja valokuvausharrastusta.

”Jalmari Lankinen – Viipurin arkkitehti, Kannaksen valokuvaaja” on kunnianosoitus Lankiselle, jonka kädenjälki näkyy vielä tänäänkin eri puolilla Etelä-Karjalaa, Viipurissa ja muualla Karjalankannaksella kuin myös hänen viimeisessä kotikaupungissaan Lahdessa. 

 

Lue lisää
2021-05-05 09:26:22

Kävelykipinä-kampanja haastaa kävelemään

Suomen Ladun ja Tahko Pihkala -seuran Kävelykipinä-kampanja haastaa kaikki suomalaiset kävelemään 4.–25. toukokuuta. Kävelykipinä on valtakunnallinen kampanja, joka toteutetaan eri puolilla Suomea.

Paikallisten kävelyiden järjestäjiksi kutsutaan yhdistyksiä, seuroja, kuntia ja liikelaitoksia. Kuka tahansa voi osallistua, eikä järjestäminen tai osallistuminen maksa mitään. Kävelykipinän suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Lue lisää
2021-05-05 09:21:04

Eero Grundströmin soitossa kuuluu karjalaiset vaikutteet

RAUMALLA syntyneellä Eero Grundströmillä on ensi viikolla tuplasti tavallista suurempi mahdollisuus saada Etno-Emma Musiikkituottajat ry:n Emma-gaalassa, jossa julkistetaan muun muassa vuoden naissolisti, miessolisti ja yhtye.

Etno-Emma-kategorian kuuden ehdokkaan joukossa on viime vuonna julkaistuista levyistä sekä Grundströmin ja harmonikansoittaja Maria Kalaniemen Mielo-albumi että Sväng-huuliharppukvartetin In Trad We Trust -levy. Svängiin kuuluvat Grundströmin lisäksi Jouko KyhäläPasi Leino ja Eero Turkka. Albumille nelikko nauhoitti instrumentaaliversioita suomalaisen kansanmusiikin ehkä vähemmän tunnetuista helmistä. Niitä ovat esimerkiksi Peltoniemen Hintriikin Surumarssi ja Tumman Orren Alla.

Lue lisää
2021-05-05 09:15:59

KOLUMNI 6.5.2021

Autoajelulla Karjalassa syyskesällä 1941

ANNA KORTELAINEN

kirjailija

 

SYYSKUUN alussa 1941 Yhteishyvä-lehti raportoi lukijoilleen siitä, mikä kaikkia suomalaisia ja etenkin Karjalan siirtoväkeä kiinnosti: miltä Karjalassa näytti talvisodan ja välirauhan jäljiltä, jatkosodan ensiviikkojen jälkeen? Mitä Karjalaan kuului?

Lue lisää
2021-05-05 09:13:46

LUE 6.5.2021 KARJALA-LEHDESTÄ

• Jalmari Lankinen oli Viipurin arkkitehti

• Eero Grundströmin soitossa kuuluu karjalaiset vaikutteet

• Kävelykipinä -kampanja haastaa kaikki suomalaiset kävelemään

• Allan Sihvolantie Yhdysvalloista Neuvosto-Karjalaan 

• Tammenlehvän Perinneliitto vie veteraanien muistoa tulevaisuuteen

• Lumivaaran seurakunnan tietoja Mikkelin tuomiokapitulin arkistosta

Lue lisää
2021-05-05 09:21:17

Karjalalla tärkeä rooli tiedon siirtäjänä

LAPPEENRANTA

KARJALA-LEHDEN päätoimittajana vuosina 1988–1991 toiminut filosofian maisteri Kaisu Lahikainen näkee lehdellä olevan edelleen erittäin olennaisen roolin Karjala-tietouden sekä menneeseen pohjautuvan, ajassa elävän ja myös tulevaisuuteen tähtäävän karjalaisuuden siirtymisessä ja siirtämisessä.

Lue lisää
2021-05-05 09:18:57

Kiiskilän kartano pelastui tuholta

KIISKILÄN kartanon historia Viipurin maalaiskunnassa toistaa ihmeellisellä tavallaan itseään. Kartanon jättimäistä restaurointiurakkaa hoitaa pietarilainen kirurgi Ilja Sleptsov

Täysin valmista kartanon uusi isäntä odottaa tulevan vajaan kymmenen vuoden kuluessa. Hän lupaa rakennuskokonaisuuden olevan vierailukunnossa parin vuoden päästä.

Lue lisää
2021-05-05 09:16:10

Irinan isänäiti oli lähtöisin Salmista

IRINA-ARTISTINIMEÄ käyttävältä Irina Saarelta ilmestyi kahdeksas sooloalbumi. Sen nimi on Haluun Olla Yksin. Poppia ja poprockia tekevän Irinan jokaiselta levyltä on löytynyt hiteiksi nousseita singlekappaleita. 

Irinan juuret ovat Salmissa.

Lue lisää
2021-05-05 09:13:57

KOLUMNI 29.4.2021

Karjalaisuus kelpaa matkailuvaltiksi

AILA-LIISA LAURILA

 

MARIMEKKO-yhtiön hallituksen puheenjohtaja Mika Ihamuotila on ollut viime aikoina kovasti äänessä julkisuudessa. Hän on uskomattoman sujuvin sanakääntein vakuutellut Suomen etelärannikon saariston lumovoimaa.

Tietenkin hän on markkinoinut tuoretta valokuvakirjaansa ”Tuhansien saarten maa”, mutta kiistatta on kuulostanut siltä, että hän uskoo aidosti saariston mahdollisuuksiin houkuttelevana kansainvälisenä matkailukohteena. Kauneutta, rauhaa, eksotiikkaa!

Lue lisää

Sivu 1     Vanhemmat julkaisut >