2022-01-26 10:35:09

LUE 13.1.2022 KARJALA-LEHDESTÄ

• Keskeytyneet talohankkeet tuskattuvat Viipurissa

• Stalinin uhrien muisto ei saa unohtua

• Etelän rajavartijat opissa lumen ja pakkasen maassa

• Karjalaisuus on elävä ja puhutteleva tutkimuskohde

• Suomalaiset sirkusartistit työllistyvät hyvin ulkomaille

• Sortavalan Reuskulassa sijaitsee Karjalan ensimmäinen ekokylä

• Karjalaisnuoret haluavat omaa kulttuuria

• Taiteilija Miki Toikkanen karjalaisten sukujuurien löytöretkellä

Lue lisää
2022-01-12 09:32:13

Joulu on kukkakaupoissa suurin ja vaativin sesonki

TURKU

– JOULUKUKISTA löytyy tänäkin vuonna moneen makuun. Meillä myyntihitti on jo usean vuoden ajan ollut amaryllis, mutta pintansa pitää myös punainen joulutähti, Vuoden floristi Jutta Toivonen sanoo.

Amaryllis on Jutan mukaan helppohoitoinen, näyttävä, kestävä ja sitä on saatavissa sekä ruukku- että leikkoversiona. Suosituimpien joulukukkien listalta löytyy amarylliksen ja joulutähden lisäksi myös hyasintti.

– Jouluruusukin on suosittu. Sen suloisuus viehättää monia, hän sanoo.

Jutta Toivosen yritys, Kukkakauppa Tähkä, sijaitsee Turun keskustassa Yliopistonkadulla. Jutta seppelöitiin Vuoden floristiksi syyskuussa Kukkakauppiaspäivillä Tampereella.

Vuoden floristi on alalla toimiva, innostunut, inspiroiva ja aikaansa seuraava ammattilainen. Hän tekee työtään suurella sydämellä ja on kiinnostunut kehittämään sekä itseään että koko alaa.

Lue lisää
2022-01-12 09:29:27

Arto Rinne tutki sukunsa historiaa

KOUVOLA

Arto Rinne alkoi selvittää sukunsa historiaa vajaat viisi vuotta sitten. Hän käsittelee suvun vaiheita tarkemmin Karjalaan Kaikonneita: Suomalaisten Pakolaisten Kohtaloita Sukutarinana -kirjassa.

Arto Rinne on tullut tunnetuksi muusikkona sekä Karjalan radion ja television suomen- ja venäjänkielisenä toimittajana. Hän syntyi Karjalan tasavallassa Petroskoissa Zareka -kaupunginosassa vuonna 1966. Kirjassa kerrotaan siitä, miten Zareka oli poltettu 25 vuotta aiemmin.

– Olen nähnyt kuvan vuodelta 1941, kun siellä ei ollut mitään, kun neuvostojoukot olivat lähtiessään polttaneet kaupungin kohteet, totesi nykyisin Kouvolassa asuva Arto.

Lue lisää
2022-01-12 09:27:09

Putinin lähipiirin matkailukohteille tunnustusta

Presidentti Vladimir Putinin lähipiirin matkailukohteet Venäjän lähialueilla menestyivät tämänvuotisessa Venäjän matkailualan Hotel Awards -kilpailussa.

Igoran matkailukeskus Karjalankannaksen Sosnovossa eli entisessä Raudussa valittiin kisassa vuoden 2021 Venäjän parhaaksi ympärivuotiseksi turistikeskukseksi.

Sortavalassa Laatokan rannalla sijaitsevan Datša Vintera – eli suomalaisittain Winterin huvila -lomakylän ravintola puolestaan valittiin Venäjän parhaaksi hotelliravintolaksi.

Hotel Awards -palkintojen voittajat julkistettiin marraskuun lopulla kolmannen kerran.

Lue lisää
2022-01-12 09:24:13

KOLUMNI 16.12.2021

Rakas Karjala

PÄIVI PARJANEN-VÄTTÖ

 

KIRJOITAN SIULLE  viimeistä kertaa. Yhteinen matkamme päättyy vuoden vaihteessa, ja kumpikin jatkaa elämäänsä tahollaan.

Nämä yhteiset yli 41 vuotta ovat olleet miulle kaikin tavoin merkittäviä. Tänä aikana mie harjoittelijaksi Karjalaan päätynyt ylioppilastyttö olen työn ja tekemisen kautta oppinut ammattini. Mie olen saanut kulkea evakkoteitä lukemattomien ihmisten kanssa ja oppia karjalaisuudesta melkeinpä kaiken. 

Näihin vuosikymmeniin mahtuvat myös miun henkilökohtaisen elämän tärkeimmät asiat ja kasvuni juuri sellaiseksi kuin miut on tarkoitettu: omaksi itsekseni.

Lue lisää
2022-01-12 09:14:38

LUE 16.12.2021 KARJALA-LEHDESTÄ

• Lomakylät Sortavalassa ja Raudussa voittoisia venäläisessä matkailukisassa

• Vuoden floristi, kukkakauppias Jutta Toivonen Turusta: Amaryllis on myydyin joulukukkamme

• Arto Rinne tutki sukunsa sekä Karjalaan kadonneitten historiaa

• Restauroija Kozuhar menhtyi Viipurissa kesken oikeudenkäynnin

• Karjalasta tuotu ruisjuuri jatkaa elämäänsä Pitäjämäellä

• Pamaus Seura on merkittävä alusta karjalaiselle yhteisöllisyydelle

• Torontossa asuva hiitolajuurinen Keijo Taivassalo on nelinkertainen Bostonin maratonin voittaja

Lue lisää
2022-01-24 13:14:59

Jääski-seura ja Iltalehti yhteistyössä

ILTALEHTI ja Jääski-seura tekivät yhteistyötä tänä syksynä ja nyt on kauppojen kassojen viereen ilmestynyt Iltalehden Historia-liite Menetetty Suomi.

Lehti on osa Iltalehden historia-lehtien sarjaa.

Lehdessä on usean aukeaman artikkelit Jääsken historiasta ja kaksi henkilöhaastattelua runsaine kuvineen.

 

TOIMITTAJA Timo Kiiskin kirjoittama artikkeli ´´Enso oli Suomen Ruhr´´ kuvaa Enson alueen teollisuuskeskittymää, jossa sijaitsivat Enso Gutzeitin, Outokummun, Kuidun ja Imatran Rautatehdas.

Lue lisää
2021-12-15 10:05:04

Miljonääri rakentaa Sortavalaan uudisrakennuksen

SORTAVALA

TUNNETTU pietarilainen miljonääri Igor Leitis rakennuttaa näyttävän uudisrakennuksen Sortavalan ydinkeskustaan Laatokan rannalle, lähelle Valamoon liikennöivien kantosiipialusten laituria.

Kolmikerroksinen rakennus nousee Lenininkadulle eli entiselle Raatihuoneenkadulle hotelli Kauniksen viereen. Paikalla ollut pelastusasema purettiin uudisrakennuksen tieltä

Talosta tulee monitoimirakennus, ja sen rakentaa on liikemies Igor Leitiksen Adamant-yhtiö. Työt ovat jo käynnissä, ja rakennus valmistuu vuoden 2022 syyskuussa, kertoo Sortavalan kaupunginjohtaja Sergei Krupin Karjala-lehdelle.

Taloon on tulossa apteekki, yksityislääkäreiden vastaanottohuoneita, kahvila, hotellihuoneita, ravintola ja asuinhuoneistoja.

Lue lisää
2021-12-15 10:02:07

Salpalinja on pitänyt sodan ja rauhan päivinä

PITKIN ITÄISTÄ Suomea kulkeva Salpalinja, jonka ylipäällikkö, marsalkka Mannerheim nimesi Kannaksen joukkojen komentajan, kenraaliluutnantti Oeschin ehdotuksesta jatkosodan raskaina päivinä kesäkuussa 1944 Suomen Salvaksi, on nyt entistä vetovoimaisempi matkailuvaltti. 

Salpalinja-museo Miehikkälässä odottaa ensi kesänä matkailijavirtaa Venäjää ja muita ulkomaita myöten. Museolla pidettiin marraskuussa seminaari, jossa iso kuva Salpalinjasta entisestään kirkastui.

Kesällä avattava korkeatasoinen valokuvanäyttely pysäyttää vieraan yhdessä Mannerheimin kanssa panssariesteen ja teräsbetonikorsun eteen.

Lue lisää

< Uudemmat julkaisut     Sivu 2     Vanhemmat julkaisut >