Uusia tuotteita:
Tirilän viheltäjästä Wilmasoundiin

Tirilän viheltäjästä Wilmasoundiin

Lappeenrannan seudun jazz-, viihde- ja tanssimusiikin historiikki 1945 - 1980. Suomi nousi sodasta kovalla työnteolla, mutta varuskuntakaupungissa tehtaan piippujen varjossa arvostettiin myös vähäistä vapaa-aikaa. 

2016. sivuja 252.

 

Lasse Karola :  Tirilän viheltäjästä Wilmasoundiin 
Hinta: 35.00 €
Kpl:  

EVAKKOJUNA Tampere-Haapamäki 26.8.2017 DVD

EVAKKOJUNA Tampere-Haapamäki 26.8.2017 DVD

EVAKKOJUNA kokosi 800 evakkoa ja heidän läheisiään 26.8.2017 Tampereen asemalle. Höyryjuna matkasi Haapamäelle tutulle risteysasemalle, josta karjalaiset jaettiin eri puolille maata vuonna 1944. Juna keräsi tuhansia katsojia matkan varrella erityisesti Juupajoelle ja Haapamäen höyryveturipuistoon, jossa järjestettiin evakkotapahtuma. Kuvausryhmä tallensi koskettavia tarinoita ja matkatunnelmia.

 

Videon tuotanto Karjala Lehti Oy ja Honkalamedia Oy. Videon tuotanto rahoitetaan yksinomaan myyntituloilla.
 

 

Tilaa Evakkojuna-DVD muistoksi tai lahjaksi!Hinta: 25.00 €
Kpl:  

Agronomit 100 v. karjalaisee viisii

Agronomit 100 v. karjalaisee viisii

Agronomiliiton vanhimman paikallisyhdistyksen 100-vuotishistoriikki.

 

Wiipurin puolen agronoomit -yhdistys perustettiin Viipurissa v. 1917, sotien jälkeen toimintaa jatkettiin Lappeenrannassa nimellä Karjalan Agronomikerho, vuodesta 1983 Etelä-Karjalan agronomit ry.   Nimi on vaihtunut, mutta aate ja tarkoitus sekä toimintatavat ovat kantaneet yli vuosikymmenten. Kokoukset esitelmineen, retket kotimaassa ja ulkomailla sekä iloiset illanvietot ovat toiminnan runkona. Yhdistyksen sotaa edeltävä arkisto  hävisi evakkomatkalla, mutta eri lähteistä on saatu tietoa myös alkuvuosilta.

 

Karjalaiset agronomit ovat kouriintuntuvasti eläneet Suomen historian kohtalon hetket ja elintarvikesektorin suuret muutokset. Jäsenistöön on kuulunut mielenkiintoisia henkilöitä, kuten   presidentti Lauri Kr. Relander, ministerit  Erkki Pullinen, Eino Tuomivaara, Urho Kähönen, Hannes Tiainen, Paavo Viding ja Johannes Virolainen sekä runoilija-agronomit Eero Eerola ja Aarne Summa ja alikersantti Rokkaa näytellyt Reino Tolvanen. Länsi-Karjalassa muistetaan hyvin  agronomi Johannes Wolkoff,  maanviljelysneuvos Erkki Pilli-Sihvola ja agronomi Toini Rikkonen. Nykyisin tunnetuin yhdistyksen jäsen lienee Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kola. Historiikkiin on koottu runsaasti Karjalassa vaikuttaneiden agronomien henkilökuvauksia, joiden kautta esitellään agronomikunnan monipuolista työsarkaa. 

 

 

Koonnut yhdistyksen jäsen MMT Pirjo Dalman. 128 s. Väripainos, runsaasti kuvitettu.

 Hinta: 15.00 €
Kpl:  

TARJOUS HISTORIANHARRASTAJILLE  !

TARJOUS HISTORIANHARRASTAJILLE !

VIIPURIN LÄÄNIN HISTORIA - SARJA

YHTEISHINTAAN 220 euroa (sisältäen postikulut)

 

Tarjous sisältää kirjat:

osa 1 Karjalan synty  - Teos sisältää ensimmäisen laajan yhteenvedon Karjalan geologiasta, elollisen luonnon vaiheista ja arkeologiasta.

osa 2 Viipurin linnaläänin synty - käsittelee Karjalan alueen keskiaikaista historiaa vuosiin 1534-41 saakka, jolloin uudelle ajalle ominaisia piirteitä ilmaantui Karjalaan. 

osa 3 Suomenlahdelta Laatokalle  - Keskiaika päättyi Ruotsin valtakunnasssa kuningas Kustaa I:n valtaannousuun vuonna 1523 ja Viipurin Läänissäkin viimeistään vuosikymmen myöhemmin, vuonna 1534, kun Viipurin linnan ja linnaläänin viimeinen lääninherra menetti asemansa. 

osa 4 Vanhan Suomen aika - teos selvittää viiden kirjoittajan voimin Karjalan vaiheita vuodesta 1710 vuoteen 1810. Aikakauteen liittyi suurvalta Ruotsin aseman hiipuminen ja Venäjän merkityksen kasvaminen.

osa 5 Autonomisen Suomen rajamaa -  syväluotaa Karjalaa ajalla 1811-1917. Suomen Suuriruhtinaskunnan historia jakautuu hitaan taloudellisen ja yhteiskunnallisen kehityksen kauteen sekä vuosien 1856-1916 voimakkaaseen taloudelliseen kasvuun ja sivistykselliseen esistymiseen.

osa 6 Karjala Itärajan varjossa - Kun Suomi itsenäistyi, väkirikkaan ja, jo varhain teollistuneen Viipurin läänin itäraja sulkeutui. Pietarin läheisyydestä monin tavoin hyötyneen alueen oli suuntauduttava Nevan metropolista Suomeen.

 

Teoksissa toimittajina :  

Yrjö Kaukiainen, Risto Marjomaa,  Jouko Nurmiainen, Kimmo Katajala, Antti Kujala ja Anssi Mäkinen

 

Teossarjan kustantajina ovat Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö ja Karjalan Kirjapaino Oy.

 Tarjoushinta: 220.00 €     Hinta: 350.00 €
Kpl:  

Muistojen Karjala -kartta

Muistojen Karjala -kartta

Kaunis kartta, jossa pitäjät merkitty symbolein.

Aarne Nopsanen 1971.

 

Koko 71 x 55cm

 

Kartta lähetetään pahviputkilossa, joka noudetaan postista.Hinta: 15.00 €
Kpl:  

Karjala 2015 - Automatka Suojärveltä Terijoen kautta Viipuriin

Karjala 2015 - Automatka Suojärveltä Terijoen kautta Viipuriin

TARJOUS !   Automatka Karjalaan kirjana

 

Karjala-lehdessä julkaistu juttusarja matkoista rajantakaiseen Karjalaan tiivistettiin kirjaksi.

 

TARJOUS  10 € (ovh 15 €)

 Hinta: 10.00 €
Kpl: