2018-08-29 09:15:51

Kesäretki Vahvialaan 28.7.2018

Helteisen kauniina heinäkuun lauantaina matkasi 44 henkilöä Vahvialaan kotiseuturetkelle. Matkan johtajana toimi Hannu Sollo ja linja-auton kuljettajana Jyrki Pakkanen. Tunnelma oli innostunut ja odottava, koska matkalla oli lukuisa määrä uusia kotiseuturetkeläisiä. Myös nuoria oli mukana ilahduttavasti. Rajamuodollisuudet hoituivat rivakasti, ja ensimmäisenä kohteena oleva Karppilan kylä odottikin pian rajan jälkeen. Entinen Karppilan asukas Jaakko Ahokas kertoi elämästään kauniissa merenrantakylässä. Tutuksi tulivat entiset talot, urheilukenttä ja hautausmaa. Karppilan hautausmaalle laskivat kukat Raija Antila ja Jaakko Ahokas.

Karppilan jälkeen suunnattiin Tervajoelle, jossa olikin monta tuttua isovanhempien ja omaisten asuinpaikkaa. Tervajoen kansakoulu oli poltettu lähes kokonaan viime vuosien aikana. Tervajoen koulu vuodelta 1855 oli aikoinaan vanhin suomenkielinen maalaiskansakoulu ns. rahvaan koulu. Monien valokuvaamisten ja haastelujen jälkeen lähdettiin Tervajoen sillalle lounaalle. Hernerokka ja kahvit maistuivat hyvin kaikille.

Matkasuunnitelmaa tarkistettiin seuraavaksi, ja päätettiinkin lähteä Viipuriin. Kaupungissa oli Linnan turnajaistapahtuma, ja väkeä oli liikkeellä runsaasti. Noin tunnin ajan ehdittiin kävellä keskustassa ja vierailla tietenkin Kauppahallissa ja Pyöreässä Tornissa.

Viipuri herättikin matkalaisissa laajempaa kiinnostusta ja harkintaan pistettiin mahdollinen ensi kesän 2pv matka Viipurin, jolloin samalla käytäisiin Vahvialan hautausmaalla.

Ostosten jälkeen matkamme jatkui Vahvialaan Rauhamaan hautausmaalle. Siellä laskettiin kukat Sankarivainajien ja Karjalaan jääneiden vainajien haudoille. Lisäksi laulettiin Suvivirsi ja otettiin yhteiskuva matkalle osallistujista. Myös kirkon raunioilla käytiin, ja ihmeteltiin mm. vanhan kaivon paikkaa ja syvyyttä.

Keskustelu jatkui vilkkaana paluumatkan ajan, ja kaikki matkalaiset olivat tyytyväisiä matkaan. Paluumatkalla seuran varapuheenjohtaja  Eeva Maija Heikkilä kertoi seuran toiminnasta sekä ajankohtaisista asioista. Hallituksen jäsen Juha Metso kuvasi mm. Vahviala Säätiön toimintaa ja kuvatyöryhmän työtä. Seuraan jätti 5 uutta jäsentä jäsenhakemuksensa,  jotka toivotettiin tervetulleiksi. 

Vahviala-seura kiittää osallistujia ja  toivottaa hyvää kesän jatkoa!

Tervetuloa toimintaamme mukaan!


« Takaisin