2019-10-2 06:39:49

Karjala-lehti yksi syksyn painopisteistä

Karjala-lehti yksi syksyn painopisteistä

PERTTI HAKANEN

Kolumni Karjala-lehdessä 26.9. 2019 

KESÄ on kääntynyt syksyyn, ensimmäiset pakkasyöt on koettu jo eteläisessä Suomessa asti. Luonto on siirtymässä kasvultaan horroksen tilaan, odottaen uutta kasvun ihmettä ja kevään tuloa.

Me ihmiset keskitymme kesän jälkeen moninaisiin eri asioihin, jotkut istahtavat päivän päätteeksi lämpöään jakavan takkatulen ääreen, kesällä hankitun hyvään kirjaan syventyen. Joku toinen saattaa aloittaa liikunnalliset aktiviteetit, monille tärkeät harrastusryhmät aloittavat hiljalleen toimintansa.

Useammalla meillä, olit sitten työssäkäyvä tai työuran taakseen jättänyt, aloitamme rutiininomaiset toimet pimenevässä syksyssä. Uskon, että monella myös läheisten verkosto ja varsinkin sen tuki tulee syksyn myötä parantumaan. Onhan kesämökillä vietetyt viikot vähenemässä myös syksyn tultua ja asetutaan jälleen vakituisen asunnon ja sen ympäristön tuomiin toimiin.

MINULLA syyskausi on lähtenyt liikkeelle nostamalla järjestötoiminnan aktiivisuutta, kuten niin monena syksynä jo aiemminkin. Järjestötyössä monella tavalla vuosia mukana olleena huomaa, miten toiminta kentällä ja eri yhdistyksissä saa myös toimijoiltaan lisää aikaa syksyn tullessa.

Minulla kalenteri on täyttynyt mukavasti erilaisista kokouksista, mielenkiintoisinta ovat elokuun lopulla aloittamani Karjalan Liiton piirien tapaamiset. Olen jo käynyt muutamassa piirissä ja lokakuun loppuun mennessä olen vieraillut jokaisessa piirissä. Näissä tapaamisissa olen tavannut laajasti piirien sekä seurojen aktiivisia järjestötoimijoita ja runsaasti jäsenkuntaamme.

Käynneilläni on samantyyppinen ohjelma. Käymme läpi tulevaa Karjalan Liiton juhlavuoden ohjelmaa, keskustelemme tulevista Kesäjuhlista Helsingissä sekä teemme liiton strategian päivitystyötä pienryhmissä. Ajankohtaisten asioiden katsauksessa kerron niistä toimista, jotka ovat erityisesti työn alla tällä toimintakaudella. Yksi niistä on Karjala-lehden tulevaisuuden eteen tehtävät yhteiset ponnistelut.

Mielestäni olen saanut kentältä hyvän tuen tälle työlle. Lehteä halutaan jatkossakin lukea ja Karjala tulee tarvitsemaan uusia tilaajia, jotta voimme yhdessä turvata tämän palvelulupauksen toinen toisillemme tulevaisuuteen.

STRATEGIATYÖHÖN osallistumalla jokainen saa piirikierroksella myös kirjattua omia näkemyksiään pohdittavaksi esitykseen tulevasta strategiasta, jonka yhdessä käsittelemme keväällä liittokokouksessa.

Piirikierros on loistava tapa aistia järjestöllisen intohimon tasoa kentällä, kierros on myös hyvä mahdollisuus kerätä oikea-aikaista palautetta monista mieltä painavista asioista. Asiamme Karjalan Liitossa ovat yhteisiä jokaisen jäsenen osalta. Selkeitä erityispiirteitä esiintyy eri puolilla Suomea ja niitä pitää kuunnella tarkasti sekä ottaa huomioon toimintaa suunnitellessamme ja kehittäessämme. Tulkaahan aktiivisesti mukaan tapaamisiin. Niin vaikutat parhaiten.

Jokaiselle lehden lukijalle ja mahdollisimman monelle uudelle tilaajalle, hyvää ja toimeliasta syksyä!

 

Kirjoittaja on Karjalan Liiton puheenjohtaja ja lehden hallituksen jäsen.


PERTTI HAKANEN


« Takaisin